RSS Feed LinkedIn Google Plus

2013. március

 1. LinkedIn profilok

  2013. március 23. szombat

  Megnéztem néhány magyar fejlesztő LinkedIn profilját, és nagyon meglepődtem, hogy több helyen fel volt tűntetve a “marital status” és a pontos születési dátum, viszont az nem, hogy az illetőnek milyen nyelvismerete van. Pedig véleményem szerint pont fordítva kellene, hogy legyen: a LinkedIn szakmai és nem személyes kapcsolatok ápolására való.


 2. Anonim állásajánlat

  2013. március 11. hétfő

  Kaptam egy levelet a LinkedIn-en keresztül:

  Kedves Máté!

  Egy álláslehetőséggel kapcsolatban írok Önnek. Bizalmas keresést folytatok egy informatikai cég megbízásából JavaScript programozó munkakörre. A részleteket csatoltam. Amennyiben érdekli a lehetőség, kérem jelezze, s egyeztetem Önnel a továbbiakat!

  Üdvözlettel; F**** K******
  06 20 *** ****

  (more…)


 3. JavaScript RegExp visualizer

  2013. március 4. hétfő

  A reguláris kifejezés valami olyan, amit legtöbbször csak write-only módban lehet kezelni: ha nem tetszik, az esetek nagy részében könnyebb újra megírni, mint kijavítani.  Néha azonban jól jönne apróbb javítást eszközölni, vagy csak átnézni, hogy valóban azt csinálja-e, amit akarunk, ebben nyújthat nagy segítséget a Regexper honlap.

  Vegyünk például egy egyszerű esetet: email címet szeretnénk validálni kliens oldalon. Rákeresünk a Google-ön, az első találat (nálam legalábbis) egy StackOverflow-os válasz elfogadva megoldásnak (ott a nagy zöld pipa), és 439-en szavaztak rá, tökéletes. A kód így néz ki: (more…)