RSS Feed LinkedIn Google Plus

2011. február

 1. Annotated ECMAScript 5

  2011. február 21. hétfő

  A JavaScript szabványosított változata, az ECMAScript 5 hivatalosan PDF dokumentumként érhető el. Kinyomtattam, érdekes olvasmány, de ha csak gyorsan szeretnék megnézni valamit, nem kényelmes a használata, a PDF meg nem számítógépen való olvasásra optimalizált… Korábban Dmitry Soshnikov bejegyzéseit kerestem fel és hivatkoztam, ha kellett valami, de az nem volt így rendszerezve, az Annotated ES5 hiánypótló mű a weben.


 2. reset.css

  2011. február 13. vasárnap

  Eric Meyer közel három év után új reset.css-t adott ki. Webfejlesztőknek kötelező. :)


 3. Using CSS3 and @font-face to use any custom font on a web site

  2011. február 12. szombat

  Mostanában sokat írtak a saját fontok használatáról, ez egy lényegre törő összefoglaló, minden fontos benne van, mégsem bőbeszédű.


 4. Towards Browse-Based Browsing with Home Dash

  2011. február 3. csütörtök

  A Home Dash egy új, kísérleti felülete a Firefox-nak.

  Szerintem jó az ötlet, de számomra nehézkes a tabok közötti váltás. A hagyományos Firefox-ban felnézek a tab sorra, és rögtön tudom, melyikre szeretnék kattintani. Itt az egérrel kell rohangálnom a bal felső sarokba – de használhatok billentyű kombinációt is, viszont a tab választását nem könnyítették meg, ahhoz ismételten egér kell.

  És az is vicces, hogy FF4-nél Windows-on az ablak tetején vannak a tabok (mint Chrome esetén), ez meg leszedi onnan – kihasználatlan üres hely marad…

  A FF4-ben a status bar-t is eltávolították alapértelmezetten, ami a kiterjesztések miatt zavaró: van néhány kiterjesztés, ami igényli, hogy néha rá legyen kattintva (Adblock, AutoPager, Converter, Greasemonkey, Linkification, stb.) Kár, hogy ezt az értesítési területet nem lehet feltenni például a menüsor mellé, ott lenne hely…

  No, mindegy, kipanaszkodtam magam. :)