RSS Feed LinkedIn Google Plus

2011. január

 1. ECMAScript 5 strict mode in Firefox 4

  2011. január 27. csütörtök

  A Firefox 4 az első böngésző, aki teljes mértékben implementálja a strict módot. Jó (és böngészőfüggetlen) összefoglaló arról, hogy mit is takar ez.


 2. Yet another JavaSrcipt hacker

  2011. január 23. vasárnap

  Kellemeset derültem, mikor megláttam a bejegyzés címét. Igen, JavaScript-ben is lehet elképesztő furcsaságokat írni (főként a Perl-ben szakértők űztek ebből versenyt), szépen levezeti, hogy mit kapunk és miért.

  Jópofa. Ennyi. :)


 3. MVVM keretrendszerek

  2011. január 14. péntek

  A minap találkoztam az <angular/>-ral, korábban ránéztem a Knockout-ra. Mindketten MVVM szemléletű JavaScript keretrendszerek: a legkényelmesebb bennük a kétirányú adatkötés: ha módosítok valamit a felületen, az módosul a hivatkozott helyeken is, nem kell foglalkoznom az adatok vándorlásával. Nem olvastam sajnos nagyon utána a témának, ezért nem tudom, miért nem terjedtek el…


 4. CamanJS Revisited – Improving Render Times by Ditching Web Workers

  2011. január 11. kedd

  Képek feldolgozását és a feldolgozás élvezhetőségét tudták úgy javítani, hogy Web Workerek helyett visszatértek a hagyományos feldolgozáshoz. Szomorú. :)

  A gondot főleg az okozhatta, hogy sok kommunikációra volt szükség, azt ők is említették, hogy a workerek segítségével nem blokkolódik a felület, ami mindenképpen előny, de a feldolgozás nagyon lassú volt mégis. Korábban én is értekeztem a workerekről, bár sajnos egyéb feladatok miatt ideiglenesen fel kellett függesztenem azt a projektet, ahol élesben is tudtam volna használni azt a modult.