RSS Feed LinkedIn Google Plus

2010. október

 1. jDoctest – Test interactive JavaScript examples

  2010. október 30. szombat

  Dokumentálni és tesztelni többféleképpen lehet. A Python-féle doctest nagyszerű ötlete az volt, hogy ezt a kettőt ötvözzük: a dokumentációban adjunk példákat a függvényeink működésére paraméterekkel és várt visszatérési értékekkel, majd ezeket használjuk fel tesztesetként. A jDoctest JavaScript alá adoptálja mindezt QUnit támogatással. Szerintem kreatív ötlet, bár komolyabb tesztek írására alkalmatlan. A honlapja áttekinthető, a példa kódok érthetőek.

 2. A CSS selectorok sebességéről

  2010. október 20. szerda

  Jonathan Snook arról értekezik, vajon miért nincs parent selector a CSS-ben. Megvilágítja, hogy hogyan zajlik egy oldal felépítése, a különféle kiválasztókat mikor lehet érvényesíteni, mennyit kell számolni utána, láthatunk szép reflow videót, és az egész cikk szerintem nagyon jól emészthető ahhoz képest, hogy elég hosszúra sikerült. Érdemes végigolvasni.


 3. HTML5 Canvas Cheat Sheet

  2010. október 14. csütörtök

  Most találtam rá erre a HTML5 canvas puskára. Maga az anyag is jó, de ami különösképpen tetszett az az, hogy az oldalon a háttérben ott van Mario, és a billentyűkkel lehet menni vele. Mik vannak… :)


 4. Soha ne használd a for…in-t tömbök bejárására!

  2010. október 7. csütörtök

  Ugyanis a for…in a megadott objektum (a tömb is az) kulcsain (string) megy végig. És lehet, hogy 0…10-et ad vissza, de a valóságban ez '0'…'10' lesz, ami csak nagyon ritkán fog gondot okozni – de akkor törheted a fejed. A for…in jól működik. A megfelelő módon kell használni. Ennyi.

  A Weblaboron blogoltam róla.