RSS Feed LinkedIn Google Plus

Címke: teljesítmény

 1. Ábrák cache-elése canvas-on

  2011. augusztus 4. csütörtök

  Először mérjünk, aztán optimalizáljunk, ha szükséges. És a mérések szerint ha szükség van a teljesítményre, a nem változó canvas ábrákat inkább egy in-memory canvasra rajzoljuk, majd onnan vissza a dinamikusan változó látható canvasunkra, minthogy minden egyes alkalommal pontról pontra (vonalról vonalra) létre kelljen hozni. És ez minden böngészőre igaz.


 2. How (not) to trigger a layout in WebKit

  2011. július 12. kedd

  Tony felhívja a figyelmet a többször hangoztatott tényre: igyekezzünk a DOM-mal kapcsolatos műveleteket csoportosítva végezni, hiszen ha változtatunk valamit, az ismételt lekérdezés az oldal újbóli renderelését igényli. Míg az egymás utáni változtatásoknál nincs erre szükség. Átláthatóan összeszedte, mik azok a műveletek, amik az oldal adatainak kiszámítását kényszerítik ki Webkit alapú böngésző esetén.

  Az általa is hivatkozott Rendering: repaint, reflow/relayout, restyle cikk pedig mélyrehatóan és részletekre kiterjedően veszi végig, mi a különbség a repaint (oldal újrarajzolása) és a reflow (oldal struktúrájának megváltoztatása), és mi okozza ezeket.


 3. Webalkalmazások teljesítményoptimalizálása

  2010. november 5. péntek

  Tyra3l (Kovács Ferenc) a Docler Akadémián adott elő. A videó sajnos nem elérhető, de a diasort érdemes végigvenni. Gyakorlatias megközelítésű, végignézi a főbb pontokat, de nem esik át a ló túlsó oldalára sem (először mérjünk, aztán tudunk optimalizálni).


 4. A CSS selectorok sebességéről

  2010. október 20. szerda

  Jonathan Snook arról értekezik, vajon miért nincs parent selector a CSS-ben. Megvilágítja, hogy hogyan zajlik egy oldal felépítése, a különféle kiválasztókat mikor lehet érvényesíteni, mennyit kell számolni utána, láthatunk szép reflow videót, és az egész cikk szerintem nagyon jól emészthető ahhoz képest, hogy elég hosszúra sikerült. Érdemes végigolvasni.