RSS Feed LinkedIn Google Plus

Címke: svn

 1. Verziókezelés…

  2011. december 28. szerda

  Git? SVN? Teljesen mindegy*.

  * ha nem értjük, mi az a verziókezelés. (more…)


 2. Git reset – hogy is van az?

  2011. december 12. hétfő

  A Git Pro könyvből én is hiányoltam a reset parancs bemutatását. Scott Chacon egy külön bejegyzésben kifejtette, amit a könyv írásakor még nem értett. Színes ábrákkal, részletesen mondja el, úgyhogy az angolul kevésbbé tudók is megértik, nem fejtem ki magyarul. (Nem sok újat mondott, a mindennapi használatban én is erre jöttem rá, csak nekem nincsenek ábráim hozzá.) :) De nézzünk egy trükkös gyakorlati példát: hogyan történjen az A → B merge, ha a B változásait dobni akarjuk?

  Tegyük fel, hogy a fejlesztési időszakban (ETAP) van néhány hibajavítás az éles ágon, és rengeteg refaktor és fejlesztés a fejlesztési ágon, emiatt megegyezünk abban, hogy minden éles ág-beli javítást megcsinálunk a fejlesztési ágon is. Így ETAP végén a fejlesztési ág minden hibajavítást tartalmaz, viszont a szokásos fejlesztési ág → éles ág merge nagyon sok conflict-ot okozna. Hogyan tegyük „a fejlesztési ágat élessé”? (more…)


 3. Git-svn: ha nincs ló, jó az öszvér is

  2011. november 29. kedd

  A Git-ről nagyon jókat írnak, a munkahelyemen azonban SVN-t használunk. Hallottam a git-svn-ről, de nem volt valami bizalomgerjesztő ötlet, hogy két különböző szemléletű verziókezelő rendszert „összeolvasszunk”. Az SVN-t ráadásul megszoktam, megvoltak hozzá a kézreálló eszközök, ha másra váltok, ezeket bizonyosan elvesztem, újak után kell nézni. Meg kell tanulni az új parancsokat, stb. Macerás. Aztán mégis csak belevágtam, és egyáltalán nem bántam meg. Miért?

  (more…)