RSS Feed LinkedIn Google Plus

Címke: mobil

 1. GoodFilms & Angular.js

  2012. augusztus 23. csütörtök

  A Goodfilms az oldalának a mobilra szánt verzióját AngularJS-sel valósította meg. Megfelelő tervezéssel és kis odafigyeléssel az így készült oldalak jól tesztelhetőek unit és end-to-end szintent is, támogatja a lokalizációt, és ami fontos, világosan elkülönülnek a különböző rétegek: controller, model, view, service…

  Once we found Angular we stopped looking at alternatives – even after the first few experiments we found it to be way out in front in the client-side framework arms race.

  Ahhoz, hogy mobil eszközön intuitív felületű alkalmazást tudjunk építeni, az asztali böngészőknél megszokott egerészős megközelítés nem elégséges.


 2. Mobil köpönyeg.hu – végre!

  2012. augusztus 6. hétfő

  A köpönyeg.hu mobil változatának képernyőképeA köpönyeg.hu iPhone alkalmazásának megjelenésével egyidőben együtt frissült a honlap mobil változata is, azt kell, hogy mondjam, zseniálisra sikerült. Androidos telefonnal böngészve alkalmazás-jelleget ölt, letisztult, könnyen kezelhető, minden rajta van, ami kell, és ami a legfontosabb, egyszerűen elérhető az animált radarkép, ami eddig csak az időkép mobil alkalmazásán volt meg valahol a menüben elrejtve, vagy met.hu nem éppen mobilbarát honlapján keresztül lehetett elérni. Ez viszont egyszerű, kézreáll és még jól is mutat.

  Egyetlen hátránya, hogy a design megváltozott, mintha nem is ugyanaz a cég állna mögötte. Mások az időjárást jelző ikonok, mások a hőmérsékletet jelző kis kockák, és a nagy helyet elfoglaló menü hátterének használt sötétkék árnyalat sehol sem található meg az eredeti honlapon.

  Ettől függetlenül szerény véleményem szerint a piacon megtalálható legjobb eszköz a jelenlegi és várható időjárás megtekintésére mobilon. Le is töröltem minden más appot, és kitettem a főképernyőre a linket.


 3. JQ.Mobi

  2012. február 26. vasárnap

  A JQ.Mobi egy nagyon ötletes és sok tudású keretrendszer, de az én mobilomon használhatatlanul lassú a demója.


 4. Interaktív térkép pc-n és mobilon

  2011. augusztus 5. péntek

  A Leaflet (és CloudMade API kulcs) használatával könnyedén készíthetünk interaktív térképeket – s akár térkép alapú webalkalmazásokat – asztali számítógépre és mobilra egyaránt. Tetszik.


 5. HTML5 vs Native: The Mobile App Debate

  2011. június 27. hétfő

  Michael Mahermoff a Google-től a natív és HTML5 alapú mobil alkalmazásokat hasonlította össze. A cikk a html5rocks-on jelent meg, várható az eredmény, mindemellett részrehajlás nélkül igyekszik megközelíteni a dolgokat. A következő dolgokat vizsgálta meg. (more…)


 6. Egy alternatív mobilos megoldás

  2010. június 3. csütörtök

  Én is belefutottam már a problémába, hogy hogyan lehet az oldalunkat mobilra és asztali számítógépekre is egyszerre optimalizálni úgy, hogy ne kelljen két kódot karbantartanunk. Ez egy ötletes megoldás: legyen első és alap a mobil, majd nagyobb kapacitás (monitor méret, CPU) esetén bővítsük (adjuk meg, hogy mivel lesz másabb).