RSS Feed LinkedIn Google Plus

Címke: Knockout

 1. JavaScript keretrendszerek

  2012. január 25. szerda

  Gordon L. Hampton a 10 legnépszerűbb JavaScript keretrendszert hasonlította össze, miután sok időt invesztált a számára megfelelő eszköz megtalálására. A sokrétű és objektivitásra törekvő, de mégsem terjengős leírásában józan érvekkel támasztja alá preferenciáit. A Backbone.js az alap eszköz erős közösséggel, a Knockout.js dokumentációja számomra is vonzó volt, és szimpatikus volt, hogy a legjobbnak választott Ember.js-nek is felsorolta a negatív tulajdonságait.

  A néhány nappal korábbi bejegyzése hasonló húrokat pendít, nagyon tetszett a következő megállapítása:

  Choosing a framework for its small size is a premature optimization.

  Mobil alkalmazás fejlesztése esetén azért nem mindegy a méret – a Backbone.js-nét tetszik, hogy out-of-the-box támogatja a jQuery-t és a Zepto-t. És szomorúan tapasztaltam, hogy az Ember.js local todo demója teljesen, a Backbone.js-e közel használhatatlan Androidos mobillal. (Az lehetőség meglenne rá, csak nem csinálták meg.)


 2. MVVM keretrendszerek

  2011. január 14. péntek

  A minap találkoztam az <angular/>-ral, korábban ránéztem a Knockout-ra. Mindketten MVVM szemléletű JavaScript keretrendszerek: a legkényelmesebb bennük a kétirányú adatkötés: ha módosítok valamit a felületen, az módosul a hivatkozott helyeken is, nem kell foglalkoznom az adatok vándorlásával. Nem olvastam sajnos nagyon utána a témának, ezért nem tudom, miért nem terjedtek el…