RSS Feed LinkedIn Google Plus

Címke: keretrendszer

 1. JavaScript keretrendszerek

  2012. január 25. szerda

  Gordon L. Hampton a 10 legnépszerűbb JavaScript keretrendszert hasonlította össze, miután sok időt invesztált a számára megfelelő eszköz megtalálására. A sokrétű és objektivitásra törekvő, de mégsem terjengős leírásában józan érvekkel támasztja alá preferenciáit. A Backbone.js az alap eszköz erős közösséggel, a Knockout.js dokumentációja számomra is vonzó volt, és szimpatikus volt, hogy a legjobbnak választott Ember.js-nek is felsorolta a negatív tulajdonságait.

  A néhány nappal korábbi bejegyzése hasonló húrokat pendít, nagyon tetszett a következő megállapítása:

  Choosing a framework for its small size is a premature optimization.

  Mobil alkalmazás fejlesztése esetén azért nem mindegy a méret – a Backbone.js-nét tetszik, hogy out-of-the-box támogatja a jQuery-t és a Zepto-t. És szomorúan tapasztaltam, hogy az Ember.js local todo demója teljesen, a Backbone.js-e közel használhatatlan Androidos mobillal. (Az lehetőség meglenne rá, csak nem csinálták meg.)


 2. Miért ne fejlesszünk saját keretrendszert?

  2011. május 15. vasárnap

  Tetszenek Viczián István gondolatai. Ha sok helyen használt elemekből építkezünk hozzáértő módon, akkor könnyebb lesz a karbantartás, nem lesz olyan nehéz embert találni rá. A saját keretrendszernek is meg lehet a helye, de nem mindegy, hogy egy utcáról bejött programozó nagy valószínűséggel nekiállhat dolgozni benne, vagy még heteket kell tölteni a rendszer megismerésével. Külön örültem, hogy programozói szempontból is kiemelte a dolgokat (például: „nagyon sok munkával megtanulnak egy olyan dolgot melyet sehol máshol nem tudnak használni, melytől nem lesznek többek, mely nem motiválja őket, nem írható be az önéletrajzukba.”)