RSS Feed LinkedIn Google Plus

Címke: JSDoc

 1. JavaScript Documentation Sucks

  2012. február 8. szerda

  I want to use your JavaScript library. I really do.

  Unfortunately, a lot of you are bad at documenting it, so I can’t figure out how to use it before I give up and find something easier to learn.

  Írja Harry Brundage a sokat sejtető cikkjében. Sajnos JavaScript-re a mai napig nincsen folyamatosan karbantartott dokumentáció készítő eszköz. A docco nem az, hiszen alapvetően a kód megértését segíti, nem a használatát. A JSDoc legutóbbi kiadása 2010 júniusában volt. De még ha aktualizálva is lenne, a felhasználáshoz szükséges példák nagyon meg tudják növelni a dokumentációs blokkokat, ami viszont a fejlesztést nehezíti. Talán Harry fogja elhozni a megoldást?

  I also have my own storm a’brewin. Come back and check here in a couple weeks.


 2. JavaScript dokumentáció

  2011. július 5. kedd

  A Reddit-en valaki jól dokumentált JavaScript kódot keresett. Az underscore.js által is használt docco szerintem nagyon szép kimenetet ad, de API dokumentációnak nem használható jól. A JSDoc Toolkit-et nem fejlesztik. Mi a Natural Docs-t használjuk. Ez a forrással nem foglalkozik, csak kiszedi a dokumentációs megjegyzéseket. Nem valami intelligens, de sokkal jobb, mintha egy program megpróbálna okosnak látszani…


 3. Document your Javascript: interview with Michael Mathews of JSDoc Toolkit

  2010. november 13. szombat

  Talán már nem aktuális interjú a JSDoc Toolkit készítőjével: a nyárra ígéri a JSDoc 3-at (bug reportot sem fogadnak el a 2-eshez június óra), de mostanában nem nagyon volt komolyabb commit a forráshoz… mindemellett még mindig ez az eszköz tudja legjobban értelmezni, leírni a JavaScript kódunkat.