RSS Feed LinkedIn Google Plus

Címke: HTML5

 1. HTML5 slides

  2011. augusztus 17. szerda

  Korábban hivatkoztam a Fathom.js online prezentáció készítő keretrendszerre, ami nem nyerte el annyira a tetszésemet. A Google projektként indult HTML5 slides azonban tudja szinte mindazt, ami nekem a másikból hiányzott. Egyszerűen szerkeszthető (HTML ismeretekkel), működik a PgDn/PgUp, jól megy tablet-eken is, tud „build”-et, azaz, amikor egy lista elemenként jelenik meg. Zseniális. Egyedül a teljes képernyős megjelenítésre nem tudom, hogyan kell rábírni, ez a jobbról balra elhúzogatós nem mindig az igazi. Összességében tetszik, igaz Firefox alatt nálam nem megy az „admin felülete”


 2. Natív alkalmazás webes eszközökkel iOS-on

  2011. július 1. péntek

  Bár széles körben nem ismert, JavaScript (+HTML, CSS) segítségével készíthetünk olyan (web)alkalmazásokat iOS-ra (iPhone, iPad), melyekről a natív-feeling jut a felhasználó eszébe.

  Matthew Might pontról pontra leírja, mit kell tenni ehhez. Egy korábbi bejegyzésemben hivatkoztam rá, hogy erre nem feltétlenül van szükség, hiszen a web-nek is megvan a maga kinézete, azért egy büszke Apple-ös szívét mégiscsak így tudjuk megmelengetni… :)


 3. Mindenkinek meg kéne tanulnia a JavaScript-et

  2011. június 30. csütörtök

  Mike Loukides utálta az általam oly kedvelt programozási nyelvet, szerinte a valós programozási feladatok megoldására igazi nyelvek kellettek, mint a Java, Ruby, Python… De az utóbbi években a JavaScript elkezdett „felnőni”, hatalmas változáson ment keresztül, óriási lehetőségek vannak benne.

  Ha van olyan nyelv, amit meg kell tanulnod a következő évben, a JavaScript az.

  Jó példákat hozott: a Node.JS szever oldalon, a HTML5, ami gyakorlatilag a JavaScriptről szól, valamint az adatbázisok (a NoSQL adatbázisok JSON dokumentumokat tárolnak) és JavaScript alapú nyelvek (CoffeeScript). A JavaScriptet szeretheted, utálhatod, de valószínű, jobban jársz, ha nem akarod elkerülni… :)


 4. HTML5 vs Native: The Mobile App Debate

  2011. június 27. hétfő

  Michael Mahermoff a Google-től a natív és HTML5 alapú mobil alkalmazásokat hasonlította össze. A cikk a html5rocks-on jelent meg, várható az eredmény, mindemellett részrehajlás nélkül igyekszik megközelíteni a dolgokat. A következő dolgokat vizsgálta meg. (more…)


 5. Mikor használhatom a Weben?

  2011. április 2. szombat

  A caniuse.com folyamatosan karbantartott listát ad az új webes technológiákról és a böngészőkről asztali és mobil platformon egyaránt. Áttekinthető és keresni is könnyű benne.


 6. HTML5 Canvas Cheat Sheet

  2010. október 14. csütörtök

  Most találtam rá erre a HTML5 canvas puskára. Maga az anyag is jó, de ami különösképpen tetszett az az, hogy az oldalon a háttérben ott van Mario, és a billentyűkkel lehet menni vele. Mik vannak… :)