RSS Feed LinkedIn Google Plus

Címke: DevOps

 1. Gyere dolgozni az Arkonhoz!

  2012. február 28. kedd

  Ez a bejegyzés egy munkaerőpiaci
  marketinggel foglalkozó sorozat
   része.

  Bártházi Andrást elbocsátották a munkahelyéről. Csak ez történhetett…

  Emlékszem, az egyik jó régi Web konferencián András is előadott a telematricázott laptopjával: újonc fejlesztőként felnéztem rá, számomra ő volt a hazai minőségi webfejlesztés egyik legmeghatározóbb alakja – részben talán azért, mert gyakran vállalta a nyilvánosságot. Az általa írt CSS alapjai sorozat mindmáig a legnépszerűbb tartalom a Weblaboron, a Perl sorozata nekem is segített az elindulásnál.

  Az utóbbi években azonban mintha kissé visszavonult volna: Volt néha egy-egy bejegyzése, 2010-ben még előadott két Budapest.js meetupon, de körülbelül ennyi. Meg is értem, családapa, munkahelyet váltott… Aztán hirtelen egy csomó bejegyzése jelent meg a Weblaboron: Elküldték a munkahelyéről, hogy ennyi ideje felszabadult? Lehet erre más magyarázat? Igen, lehet: a Facebook profilja szerint februárban pozíciót váltott a cégen belül: Lead Developerből Head of Research lett, tevékenysége: „Doing research and PR”. Kezd izgalmassá válni a történet! (more…)


 2. Gyere dolgozni a UStream-hez!

  2012. január 23. hétfő

  Ez a bejegyzés egy munkaerőpiaci
  marketinggel foglalkozó sorozat
   része.

  Múlt hét hétfőn DevOps meetup-on voltam kollégámmal, melynek ez alkalommal a Ustream biztosított helyszínt. Nagyon tetszett, olyan pezsgő beszélgetések voltak előtte és utána, amilyet még egyetlen meetup-on sem tapasztaltam. Biztosra akartunk menni, így elég hamar ott voltunk. Megérkezéskor egy kedves recepciós hölgy fogadott minket, és felkísért a harmadik emeletre, nyugodtan szétnézhettünk itt. (Bár ezzel a lehetőséggel idő hiányában nem éltem, későbbi bejegyzésben utalok rá, ez miért szempont.) Az épületből három szint az övéké, népes fejlesztői gárdával rendelkeznek, ami részben a tőke injekciónak is köszönhető. (more…)