RSS Feed LinkedIn Google Plus

Címke: canvas

 1. Ábrák cache-elése canvas-on

  2011. augusztus 4. csütörtök

  Először mérjünk, aztán optimalizáljunk, ha szükséges. És a mérések szerint ha szükség van a teljesítményre, a nem változó canvas ábrákat inkább egy in-memory canvasra rajzoljuk, majd onnan vissza a dinamikusan változó látható canvasunkra, minthogy minden egyes alkalommal pontról pontra (vonalról vonalra) létre kelljen hozni. És ez minden böngészőre igaz.


 2. Hogyan töröld a canvast?

  2011. július 4. hétfő

  Két lehetőség kínálkozik, a teljes reset, ami mindent visszaállít alapértelmezettre:

  canvas.width = canvas.width;

  És a vászon törlése:

  ctx.clearRect(0, 0, canvas.width, canvas.height);

  Mivel a második esetben csak a vászont töröljük, ezért ez sokkal gyorsabb… vagy mégsem? Az újabb böngészőkben már javították az első lassúságát is, ezért aszerint kell választani, mi lesz az elsődleges cél platform… Simon Sarris írt róla.


 3. Paper.js

  2011. július 2. szombat

  A Paper.js vektorgrafikus rajzoló keretrendszer HTML5 canvas-ra. A Scriptographer-en, az Adobe Illustrator scriptelő környezetén alapul, és nagy mértékben kompatibilis vele. Ez utóbbit már több, mint 10 éve használják és fejlesztik, így egy kipróbált rendszerről beszélhetünk. Szépek a példái, de nagyon lassú a honlapja jelenleg…


 4. Canvas háttér mozgatás újrarajzolás nélkül?

  2011. június 28. kedd

  A vászonon még mindig nagyon költséges képeket rajzolni, így a mozgó háttér (vagy teljes képernyő) megvalósítása nem is olyan egyszerű, általában a teljes újrarajzolást szokták bevetni. Batiste Bieler talált egy jobb megoldást.


 5. Ken Burns effect with Javascript and Canvas

  2011. március 3. csütörtök

  A canvasos kép manipulálás, animáció akadozik jobb esetben is. Nekem ez ugrik be elsőre. A Will McGugan által készített Ken Burns effekt viszont gyönyörűen fut! Folyamatos, nincs olyan, mint a lightbox-nál is, hogy rákattintok, hogy következő, és van az elsötétített oldal, meg az ajax kérést jelző animáció, és várni kell, és várni és várni… ami nem túl felhasználó barát.

  Ez látványos, hibátlan… Így kell csinálni.


 6. HTML5 Canvas Cheat Sheet

  2010. október 14. csütörtök

  Most találtam rá erre a HTML5 canvas puskára. Maga az anyag is jó, de ami különösképpen tetszett az az, hogy az oldalon a háttérben ott van Mario, és a billentyűkkel lehet menni vele. Mik vannak… :)