RSS Feed LinkedIn Google Plus

Címke: Budapest.js

 1. Budapest.js, JSHint, jmpress.js

  2012. február 16. csütörtök

  Kedden megtartottuk az idei év első Budapest.js meetupját. Nacsa Sándor a Windows Store-ban rejlő potenciált és az új Metro stílusú felületet mutatta be, Galiba Péter egy saját készítésű jQuery plugint ismeretett. A Prezinek köszönhettük a termet és a fogyasztani valókat.

  Én magam a statikus kódelemzés JSHint által képviselt irányával készültem. Videó felvétel nem volt, de a diasorom most is elérhető, melynek ezúttal a jmpress.js a motorja. Miért pont ezt választottam? Out of the box tartalmazza azokat a tulajdonságokat, amiket az impress.js még mindig nem fogadott be, és működik minden böngészőben, köztük az Internet Explorerben is. Igaz, számomra a lényeg az volt, hogy az előadásom jó legyen, de azért nem árt, ha utólag is meg tudják nézni… Mind a két említett eszköz a Prezi ötletén alapul. Nézzük az előnyöket és a hátrányokat: (more…)


 2. Gyere dolgozni a VCC-hez!

  2012. január 24. kedd

  Ez a bejegyzés egy munkaerőpiaci
  marketinggel foglalkozó sorozat
   része.

  Több, mint egy éve erősítem a Virtual Call Center Kft. csapatát, és egy percre sem bántam meg, hogy hozzájuk szegődtem. Igaz, annak idején voltak kétségeim, hiszen számomra abszolút ismeretlen volt a call center világ, ráadásul kis cég… És kellemesen csalódtam! Hamar befogadtak, és egy nagyon produktív környezetbe csöppentem bele, ahol nem kell favágó munkát végeznem, sőt szinte nap, mint nap érezhetem, hogy törődnek velem. Ifjú titánként mindent szerettem volna a gyakorlatba ültetni, és olyan sok dolgot sikerült „átvinni”, hogy néha én magam is csodálkoztam. Bizonyos esetekben a hatékonyság érdekében akár nagyobb strukturális változásokat is tudtunk eszközölni a kódon, amivel egy valóban innovatív, folyamatosan fejlődő terméket tudunk az ügyfeleinknek biztosítani.

  Azóta a HR marketingünk is jelentősen javult, a Budapest.js meetup-okra több alkalommal tudtunk előadót delegálni, volt szó a JavaScript számábrázolásáról, a strict módról, a JavaScript aszinkron jellegéről, az SVN-ről és a Git-ről, valamint arról, hogy az ECMAScript 5 alatt léteznek osztályok. Legközelebb a statikus kódelemzésről lesz szó, ahová szintén olyan témával tudok készülni, amit a munkám során sajátítottam el.


 3. Budapest.js

  2011. december 14. szerda

  Tegnap megtartottuk a decemberi Budapest.js meetup-ot, szokatlanul nagy érdeklődés mellet, aminek köszönhetően új helyszín is kellett.

  Szabó Attila a Navigation Timing-et mutatta be, amit már használhatunk a frissített böngészők többségében (IE is), sőt Android alatt is funkcionál.

  Stocker Dániel egy JavaScriptben írt asztali alkalmazást mutatott be… illetve… a felhasználó gépén futó Node.js biztosítja a rendszerhez való hozzáférést, és egy böngésző a felületet. Szokatlan elképzelés, de körbenézett, mik a lehetőségek (Appcelerator, Titanium, Adobe Air), úgyhogy nem könnyelmű döntést hozott, amikor ezt az utat választotta.

  Én a Git-ről és az SVN-ről tartottam egy felületesen áttekintő bemutatót, mert volt igény rá. Amúgy tényleg nincs sok köze a JavaScript-hez. :) A diákat feltettem a slideshare-re, ha valakit érdekel, főként arról volt szó, amit a korábbi bejegyzésemben is kifejtettem.


 4. Strict mód a JavaScriptben

  2011. március 1. kedd

  Az ECMAScript 5-tel együtt bevezetésre kerül a strict mód, melynek használata idővel alapkövetelmény lesz minden komolyabb fejlesztő számára. A februári Budapest.js-et tartott előadásom diasora és videója ismételten elérhető. Cikket nem írtam róla, számos helyen elérhető, például a Firefox 4-gyel kapcsolatosan itt.


 5. JavaScript és a számok

  2010. november 3. szerda

  Az októberi Budapest.js meetup-on ismét előadtam, ezúttal a JavaScript számkezelését jártam körül a teljesség igényével. A cikk a Weblaboron is elérhető, és fent vannak a fóliák is. (more…)


 6. Automatikus pontosvessző beszúrás

  2010. szeptember 30. csütörtök

  A JavaScript szintaxisa is kötött, azonban automatikusan beszúrja helyettünk a pontosvesszőket a sorok végére, ha véletlenül lehagytuk volna. A szeptemberi Budapest.js-en előadtam róla, van video és diasor is, de cikket ezúttal nem írtam, nem is olyan nagy téma (a specifikációban kb. másfél oldal példákkal együtt).


 7. Web Worker: többszálúság a böngészőben

  2010. április 28. szerda

  A Weblaboron szöveges formába öntöttem a második Budapest.js meetup-on tartott előadásomat a Web Workerekről. A fóliák és a videó is elérhető.

  A JavaScript gyors.