RSS Feed LinkedIn Google Plus

Monitor: mekkora az akkora?

2012. február 13. hétfő

monitorok-thumbnail

Mostanában sok cégnek megnéztem az állásajánlatait azt kutatva, vajon hogyan igyekszenek megnyerni a minőségi fejlesztőket. Az egyik helyen olvastam, hogy milyen jók a munkakörülmények, külön kiemelve, hogy nagy monitoron lehet dolgozni. Mint megtudtam, ez alatt 22-23 inch-es óriási kijelzőt értenek. Na, de kérem, nem 10 évvel ezelőtt élünk! A 22 colosat nevezzük monitornak, az alatt fejleszteni már kissé kényelmetlen: egy ablak jól elfér, de párhuzamosan kettő egymás mellett egy 17-19 colos monitoron szinte kizárt. 22-es alatt otthonra sem vennék magamnak, a laptop pedig külső monitorral az igazi.

Mondhatod, el vagyok kényeztetve, ezzel nem vitatkozom. A VCC-nél minden fejlesztő, tesztelő, rendszergazda számára két darab 22 colos kijelző teljesít szolgálatot, ahol egyszerre tudom átlátni az alkalmazást, a DOM inspectort, a logot, a forráskódot… Nagyon kényelmes. Ha nagy monitort említesz, én egy ilyen összeállításra gondolok.

Ráadásul a múltkorában egy sikeres sprint után mindannyian minőségi Sennheiser fejhallgatókat kaptunk. Tökéletes audio-vizuális összhatás. :)

Mert itt érzem, hogy fontos vagyok.


3 hozzászólás

  1. kow szerint:

    Én az álló monitoros dolgot próbálnám ki nagyon. Most nem találom, de volt aki 3-at tolt egymás mellé, nagyon impresszív volt :) Nem elhanyagolható előny, hogy sokkal többet látsz a kódból:
    http://www.flickr.com/photos/snecx/4306245192/in/photostream/

  2. Rudo szerint:

    Én toltam az álló monitoros cuccot egy darabig, de tudnod kell hogy oda a tn+ film kevés, ezeket a paneleket vizszintes használatra tervezték. Nálunk most a 4×21 a menő két soros konzollal, ami kicsit már nyomasztó. Szerintem a 3 az ideális szám, ebből egy már bőven kiesik a látómezőből, viszont pont ezért oda kell tenni az IM, mail kliens, egyeb ablakokat, amik remekül el tudják vonni a figyelmet ;)

Bocsánat, de a bejegyzéshez egyelőre nem engedélyezett a hozzászólás.