RSS Feed LinkedIn Google Plus

Proclub hallott már egy pár világmegváltó ötletet…

2012. január 13. péntek

Pásztor János összeszedte az N+1-edik zseniális ötletről való gondolatait. Érdemes átolvasni, nem is foglalnám össze, önmagáért beszél. Egyetlen bekezdést emelnék ki:

Mit tudunk tehát tenni a szolgáltatásunk felfuttatása érdekében? Először is kommunikáljunk nyíltan. Az interneten semmi nem terjed olyan gyorsan, mint egy oldal rossz híre, legyünk nyíltak és őszinték a kommunikációban. Ne próbáljuk meg elpalástolni a hibáinkat, ne ígérjünk olyat, amit utána nem tudunk tartani. Vezessünk blogot, írunk arról, hogy mit csinálunk. Osszuk meg az újdonságokat, belső infókat a szakmánkból. Ne felejtsük el, hogy arra fognak az emberek emlékezni, akitől tanultak valamit. Ha olyan szemlélettel állunk neki a közösségnek, hogy biztos mindenki el akarja lopni az ötletet, akkor sokkal több erő lesz felfuttatni. Nézzük meg a nagyokat és tanuljunk tőlük! A Facebook például az általa használt szoftvereket ingyen és bérmentve közzétette.

Egyetértek, a nyílt kommunikáció alap, ha valaminek csak jó oldala van és mindenre képes, az meglehetősen gyanús. Igen, vezessünk blogot, de az valóban blog legyen, ne rendszeresen közzétett marketingszöveg. Osszunk meg szakmai infókat, de azok valóban infók legyenek, ne csupán egy kézi RSS aggregátor. De a kulcsmondata, ami szerintem nagyon találó: „arra fognak emlékezni az emberek, akitől tanultak valamit.” Igaz ez személyre, cégre, könyvre, portálra, helyszínre… Úgy gondolom, akik ezt megértették, a maguk területén képesek voltak hosszútávú pozitív élményt adni. A jövő heti bejegyzéseim erről a dilemmáról fognak szólni egy kicsit más aspektusból.


Nincs hozzászólás

Vélemény?

Bocsánat, de a bejegyzéshez egyelőre nem engedélyezett a hozzászólás.